Close-up magie is een vorm van magie die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Het is een intieme vorm van goochelen waarbij de trucs worden uitgevoerd voor een klein publiek, meestal van dichtbij.

In tegenstelling tot podiummagie, waarbij de goochelaar zich op een afstand van het publiek bevindt en grote illusies creëert, richt close-up magie zich op kleine trucs die plaatsvinden vlak voor de ogen van het publiek. De trucs zijn vaak interactief en betrekken het publiek bij de act.

Close-up magie wordt vaak uitgevoerd in restaurants, bars en andere intieme locaties. Het kan ook worden gebruikt als entertainment tijdens recepties, bruiloften en andere evenementen waar gasten bij elkaar komen.

Een goede close-up goochelaar heeft niet alleen uitstekende vaardigheden in het uitvoeren van trucs, maar ook in het vermaken van het publiek. Hij of zij moet in staat zijn om een ​​ontspannen sfeer te creëren en het publiek op hun gemak te stellen, zodat ze open staan voor de magische ervaring.

Een ander belangrijk aspect van close-up magie is dat het meestal geen gebruik maakt van grote decorstukken of speciale effecten. De focus ligt op de vaardigheden van de goochelaar en zijn of haar interactie met het publiek. Dit maakt close-up magie een relatief goedkope vorm van entertainment die gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende soorten evenementen.

Als je op zoek bent naar een unieke en interactieve vorm van entertainment voor je volgende evenement, overweeg dan close-up magie. Het zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn voor jou en je gasten!

 

7 Veelgestelde Vragen over Close-up Magie: Van Leren tot Uitvoeren

 1. Hoe kan ik close-up magie leren?
 2. Waar kan ik close-up magie kopen?
 3. Wat zijn de beste trucs voor close-up magie?
 4. Wat is de beste manier om een ​​close-up show te geven?
 5. Welke materialen heb ik nodig voor close-up magie?
 6. Wat is de geschiedenis van close-up magie?
 7. Welke figuren worden meestal gebruikt in close-up shows?

Hoe kan ik close-up magie leren?

Close-up magie is een vorm van goochelen die veel oefening en toewijding vereist om te leren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om te beginnen met het leren van close-up magie:

 1. Begin met de basis: Leer eerst de basisprincipes van goochelen, zoals kaartmanipulatie, munttrucs en andere eenvoudige trucs. Er zijn talloze online tutorials en boeken beschikbaar om je te helpen deze vaardigheden onder de knie te krijgen.
 2. Kijk naar professionele goochelaars: Bekijk video’s van professionele close-up goochelaars om hun technieken te bestuderen en inspiratie op te doen voor je eigen act.
 3. Oefen voor vrienden en familie: Oefen je trucs voor vrienden en familieleden om feedback te krijgen over wat werkt en wat niet werkt.
 4. Neem deel aan een goochelclub: Word lid van een lokale goochelclub of zoek online naar forums waar je andere goochelaars kunt ontmoeten, ervaringen kunt delen en feedback kunt krijgen op je act.
 5. Blijf oefenen: Oefening baart kunst! Blijf oefenen, verfijn je technieken en ontwikkel nieuwe trucs om toe te voegen aan je repertoire.
 6. Wees creatief: Bedenk unieke manieren om trucs uit te voeren door gebruik te maken van alledaagse voorwerpen zoals munten, elastiekjes, pennen of speelkaarten.
 7. Investeer in kwalitatief goed materiaal: Koop kwalitatief goede goochelattributen om je act te verbeteren en het publiek te verrassen.

Onthoud dat close-up magie niet alleen gaat om het uitvoeren van trucs, maar ook om het vermaken van het publiek. Wees creatief, interactief en heb plezier terwijl je je vaardigheden ontwikkelt en verfijnt.

Waar kan ik close-up magie kopen?

Helaas is close-up magie geen product dat je kunt kopen. Het is een kunstvorm die wordt uitgevoerd door getalenteerde goochelaars die jarenlang hebben getraind om hun vaardigheden te perfectioneren.

Als je op zoek bent naar een close-up goochelaar voor jouw evenement, zijn er verschillende manieren om deze te vinden. Je kunt beginnen met een online zoekopdracht en zoeken naar goochelaars bij jou in de buurt. Er zijn ook websites en directories die gespecialiseerd zijn in het vinden van entertainers voor evenementen.

Een andere optie is om te vragen naar aanbevelingen van vrienden of familieleden die misschien eerder een close-up goochelaar hebben ingehuurd voor hun eigen evenementen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de goochelaar sterk kan variëren, dus het is altijd verstandig om referenties en recensies te bekijken voordat je iemand inhuurt. Je wilt immers dat jouw gasten worden vermaakt door een professionele en getalenteerde artiest.

Dus als je op zoek bent naar close-up magie als entertainment voor jouw volgende evenement, begin dan met het zoeken naar een ervaren en professionele goochelaar. Met de juiste artiest zal het zeker een onvergetelijke ervaring worden!

Wat zijn de beste trucs voor close-up magie?

Er zijn veel trucs die geschikt zijn voor close-up magie, maar hier zijn enkele van de beste:

 1. Kaarttrucs: Kaarttrucs zijn een klassieke vorm van close-up magie en er zijn veel verschillende trucs die je kunt uitvoeren met een gewone kaartspel. Enkele populaire kaarttrucs zijn bijvoorbeeld “de zwevende kaart”, “de omgekeerde kaart” en “de voorspellingskaart”.
 2. Munten trucs: Munten trucs zijn ook populair in close-up magie omdat ze klein genoeg zijn om gemakkelijk te hanteren en het publiek kan de truc van dichtbij bekijken. Enkele populaire munten trucs zijn onder andere “de verdwijnende munt”, “de muntenproductie” en “het door de tafel heen duwen van een munt”.
 3. Rope tricks: Touwtrucs kunnen ook zeer indrukwekkend zijn in close-up magie omdat het publiek de touwen van dichtbij kan bekijken en zien hoe ze worden gemanipuleerd. Enkele populaire touwtrucs zijn bijvoorbeeld “de knoop die zichzelf ontwart”, “de knoop die niet loskomt” en “het snijden van een touw zonder schaar”.
 4. Mentalisme-trucs: Mentalisme-trucs betrekken vaak het publiek bij de act, waardoor ze erg interactief kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het lezen van gedachten, het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen of het raden welk object iemand heeft gekozen.
 5. Spongeball-trucs: Spongeball-trucs zijn zeer geschikt voor close-up magie omdat de ballen klein genoeg zijn om gemakkelijk te hanteren en het publiek van dichtbij kan zien hoe ze worden gemanipuleerd. Enkele populaire spongeball trucs zijn “de verdwijnende sponsbal”, “de verschijnende sponsbal” en “de spongeball-transformatie”.

Het belangrijkste bij het kiezen van trucs voor close-up magie is dat je ervoor zorgt dat je ze goed beheerst en dat je de vaardigheden hebt om ze vloeiend uit te voeren. Oefen regelmatig en pas de trucs aan aan jouw eigen stijl en persoonlijkheid, zodat je een geweldige show kunt neerzetten voor jouw publiek!

Wat is de beste manier om een ​​close-up show te geven?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de manier waarop een close-up show wordt gegeven, zoals de grootte van het publiek, de locatie en de vaardigheden van de goochelaar. Hieronder volgen enkele tips om een succesvolle close-up show te geven:

 1. Kies de juiste locatie: Een close-up show moet worden uitgevoerd in een intieme omgeving, zoals een kleine kamer of een tafel in een restaurant. De locatie moet ook goed verlicht zijn, zodat het publiek de trucs goed kan zien.
 2. Interactie met het publiek: Close-up magie is interactief en vereist dat de goochelaar in staat is om contact te maken met het publiek. Het is belangrijk om vriendelijk en benaderbaar te zijn en het publiek op hun gemak te stellen.
 3. Kies geschikte trucs: De trucs die worden uitgevoerd tijdens een close-up show moeten geschikt zijn voor deze vorm van magie. Trucs die werken op afstand of die afhankelijk zijn van grote decorstukken zijn niet geschikt voor close-up magie.
 4. Timing is alles: Het is belangrijk om een goede timing te hebben bij het uitvoeren van trucs tijdens een close-up show. Te snel gaan kan ervoor zorgen dat het publiek niet begrijpt wat er gebeurt, terwijl te langzaam gaan ervoor kan zorgen dat ze zich gaan vervelen.
 5. Oefen, oefen, oefen: Zoals bij elke vorm van magie is oefening essentieel voor succes bij close-up magie. Het is belangrijk om de trucs te oefenen en te perfectioneren voordat je ze voor een publiek uitvoert.
 6. Wees flexibel: Close-up magie kan onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk om flexibel te zijn en snel te kunnen reageren op veranderingen in de omgeving of het publiek.

Door deze tips te volgen, kun je een succesvolle close-up show geven die het publiek zal vermaken en betoveren.

Welke materialen heb ik nodig voor close-up magie?

Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van close-up magie, zijn er een aantal materialen die je nodig hebt om te beginnen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste materialen die nodig zijn voor deze vorm van magie:

 1. Speelkaarten: Speelkaarten zijn een essentieel onderdeel van close-up magie. Er zijn verschillende trucs die kunnen worden uitgevoerd met speelkaarten, en het is belangrijk om een ​​goede kwaliteit deck te hebben dat gemakkelijk te hanteren is.
 2. Munten: Munten worden vaak gebruikt in close-up magie omdat ze klein en draagbaar zijn. Er zijn veel trucs die kunnen worden uitgevoerd met munten, waaronder verdwijningstrucs en manipulatie.
 3. Elastiekjes: Elastiekjes worden vaak gebruikt in close-up magie omdat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn en veelzijdig in gebruik. Ze kunnen worden gebruikt om objecten aan elkaar te binden of om trucs uit te voeren waarbij objecten lijken te bewegen zonder fysiek contact.
 4. Sponge balls: Sponge balls zijn kleine, zachte ballen die vaak worden gebruikt in close-up magie. Ze kunnen worden gebruikt voor verdwijningstrucs of voor trucs waarbij de goochelaar de ballen laat verschijnen of verdwijnen.
 5. Gimmicks: Gimmicks zijn speciale apparaten of accessoires die goochelaars helpen bij het uitvoeren van bepaalde trucs. Er zijn veel verschillende soorten gimmicks beschikbaar voor close-up magie, zoals speciale munten of kaarten.
 6. Tafelkleed: Een tafelkleed kan nuttig zijn bij het uitvoeren van close-up magie, omdat het een vlakke ondergrond biedt waarop trucs kunnen worden uitgevoerd. Het kan ook helpen om de aandacht van het publiek te trekken en de truc meer visueel te maken.

Dit zijn slechts enkele van de materialen die nodig zijn voor close-up magie. Er zijn veel andere accessoires en hulpmiddelen beschikbaar die kunnen worden gebruikt om unieke en indrukwekkende trucs uit te voeren. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat je trucs soepel verlopen en dat je publiek versteld staat!

Wat is de geschiedenis van close-up magie?

De geschiedenis van close-up magie gaat terug tot de middeleeuwen, toen goochelaars en illusionisten trucs uitvoerden voor koningen en koninginnen. In die tijd werden goocheltrucs vaak uitgevoerd op straat of in tavernes, waar de goochelaar zich dicht bij het publiek bevond.

In de 19e eeuw werd close-up magie populair in Parijs, waar goochelaars zoals Jean Eugène Robert-Houdin en Buatier de Kolta trucs uitvoerden voor kleine groepen mensen in intieme settings. Deze trend zette zich voort in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar goochelaars zoals Harry Houdini en David Devant close-up magie gebruikten als onderdeel van hun shows.

In de jaren 50 en 60 werd close-up magie steeds populairder in de Verenigde Staten, vooral onder jongere goochelaars die zich wilden onderscheiden van traditionele podiumacts. Ze richtten zich op kleine trucs die konden worden uitgevoerd met alledaagse voorwerpen zoals munten, kaarten en elastiekjes.

Sindsdien is close-up magie alleen maar populairder geworden. Veel bekende goochelaars hebben zich gespecialiseerd in deze vorm van magie, waaronder David Blaine, Penn & Teller en Dynamo. Close-up magie wordt nu vaak gebruikt als entertainment tijdens evenementen zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en recepties.

Kortom, close-up magie heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een vorm van magie die zich richt op kleine trucs die worden uitgevoerd voor een intiem publiek. Deze vorm van magie is door de jaren heen steeds populairder geworden en blijft een favoriet onder goochelaars en publiek over de hele wereld.

Welke figuren worden meestal gebruikt in close-up shows?

In close-up magie worden verschillende soorten objecten en figuren gebruikt om de trucs uit te voeren. Hier zijn enkele voorbeelden van de meest voorkomende figuren die worden gebruikt in close-up shows:

 1. Speelkaarten: Speelkaarten zijn waarschijnlijk het meest gebruikte object in close-up magie. Er zijn talloze trucs die kunnen worden uitgevoerd met speelkaarten, zoals kaartmanipulatie, kaartspellen en het raden van de kaart die een persoon in gedachten heeft.
 2. Munten: Munten zijn ook populaire objecten in close-up magie. Goochelaars kunnen munten laten verdwijnen, verschijnen of zelfs door voorwerpen heen laten gaan.
 3. Touwen: Touwen worden vaak gebruikt voor trucs waarbij ze lijken te veranderen van lengte of zelfs in tweeën worden gesneden en weer aan elkaar worden geknoopt.
 4. Rubik’s Kubus: De Rubik’s Kubus is een relatief nieuwe toevoeging aan de wereld van close-up magie. Goochelaars kunnen deze puzzel oplossen met hun ogen dicht, hem laten verdwijnen en weer verschijnen of hem oplossen terwijl hij wordt vastgehouden door een toeschouwer.
 5. Voorwerpen uit het dagelijks leven: Naast deze objecten worden ook veel alledaagse voorwerpen gebruikt, zoals elastiekjes, paperclips, lucifers en zelfs fruit.

Het gebruik van deze objecten hangt af van de creativiteit en vaardigheden van de goochelaar. Het is belangrijk om te onthouden dat de objecten slechts hulpmiddelen zijn om de trucs uit te voeren en dat de focus ligt op de vaardigheden van de goochelaar zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.